Tillval till spiraltrappa premium

Vi använder många standardkomponenter för att uppnå en rationell produktion vilket resulterar i både bra prisbilder och ihållande hög kvalitet. Naturligtvis byggs trapporna anpassade specifikt för din fastighet och dina önskemål. 

Komponenterna som en Eurostair® spiraltrappa består utav går att få i flera olika utföranden. Våra tillval för de olika komponenterna i spiraltrappan kan du läsa mer om under varje kategori nedan.

Spiraltrappor av höghållfast stål, lätta och snabba att montera.

Från en av de ledande trapptillverkarna i Europa.

Stegytor

Vi producerar en plåtstegsram (en stålram till plåtsteget) som passar till din stegyta för att bära last och fixera din stegyta. Här nedan visar vi några olika exempel på hur stegen sedan kan komma att se ut. Kontakta oss för ytterliga information och hjälp med ditt val av steg till den raka premiumtrappan.

Eurostair Premium spiraltrappa ek stegytor

EK

VALNÖT

TEXTILMATTA

Eurostair Premium spiraltrappa cement stegytor

Cement

Eurostair Premium spiraltrappa sten stegytor

STEN

Räcken

I vårt standardsortiment finns sex standardräcken. Trappstolpen utgörs av stolpar i U-profil 30x32x30 mm. Du väljer den räckesmodell som är mest lämplig för den miljö trappan ska användas i. Våra räcken täcker ett brett spektrum från industri till offentlig miljö.
För att räcket skall vara helt barnsäker får horisontella öppningar i räcket vara maximalt 100 mm. 

spiraltrappa med barnsäkert räcke

BARNSÄKERT RÄCKE MED BYGEL

spiraltrappa med barnsäkert räcke

BARNSÄKERT RÄCKE MED STOLPAR

spiral staircase intermediate rails grating steps

RÄCKE MED EN KNÄLIST

spiraltrappa med två knälister

RÄCKE MED TVÅ KNÄLISTER

Handledare

Handledaren för vår spiraltrappa tillverkas med en modern 3D-bockmaskin. På handledare hittar man inga vassa skarvar eller utstickande beslag. Vår konstruktion är noga genomtänkt för att ge trappan bästa funktion. 

Handledaren består av handledarsektioner som spänner över 3-5 steg och monteras mot räckesstolparna. För ihopkoppling av handledaren används en unik och lättmonterad skarvhylsa, som finns på undersidan av handledaren. Det ger en stabil och enkel rörskarvning med knappt märkbara skarvar. Som gör att man kan följa handledaren med handen utan att behöva släppa taget när man går i trappan. 

Handledaren avslutas genom att den går ned mot steget som en stolpe och då också fästs mot underlaget. Längst ner på handledaren sitter en justerbar fot som förankras mot marken eller golvet för injustering av första steget. 

spiraltrappa duplexbehandling pulverlack handledare

HANDLEDARE PULVERLACKERAD

handledare på centrumrör spiraltrappa

HANDLEDARE PÅ CENTRUMRÖRET

Pulverlackerad spiraltrappa inre handledare ek

INRE HANDLEDARE I EK

innerhandledare i trä spiraltrappa

INRE HANDLEDARE I VALNÖT

Vi använder cookies för att samla in data för att förbättra användarupplevelsen, analysera webbplatsanvändning och marknadsföringsändamål. Se vår integritetspolicy