Hur mäter eller anger jag spiraltrappans höjd?

Det korta svaret är att det är från undre planets färdiga golv till nästa bjälklags färdiga golv. Det lite längre svaret ger fördjupade kunskaper i detta ämne: Till att börja med beror på om det är ett eller flera våningsplan. Om det är ett våningsplan är det enklare. Då mäter du höjden från första bjälklagets färdiga yta, lägger till tjockleken på eventuell golvbeläggning. Då har du en nollpunkt. Sen mäter du höjden upp till nästa bjälklags färdiga yta och lägger till tjocklek på eventuell golvbeläggning. Detta är trappans färdiga höjd. Om trappan består av flera våningsplan i höjd så anges höjden på samma sätt med referens från ovankant spiraltrappans första plan till ovankant spiraltrappans andra plan, andra planet till tredje planet och så vidare. Om det skall läggas golvbeläggning måste även denna räknas med. 
När trappan levereras med Eurostair golvbeläggning färdig, behöver inte denna tjocklek läggas på, men fortfarande behöver man ha kontroll på och noggrant iaktta eventuella golvbeläggningars påverkan på trappans färdiga höjd.

Spiraltrappor av höghållfast stål, lätta och snabba att montera.

Från en av de ledande trapptillverkarna i Europa.

Tillbaka till frågorna

Vi använder cookies för att samla in data för att förbättra användarupplevelsen, analysera webbplatsanvändning och marknadsföringsändamål. Se vår integritetspolicy