Tillval till spiraltrappa standard

Vi använder många standardkomponenter för att uppnå en rationell produktion vilket resulterar i både bra prisbilder och ihållande hög kvalitet. Naturligtvis byggs trapporna anpassade specifikt för din fastighet och dina önskemål. 

Komponenterna som en Eurostair® spiraltrappa består utav går att få i flera olika utföranden. Våra tillval för de olika komponenterna i spiraltrappan kan du läsa mer om under varje kategori nedan.

Spiraltrappor av höghållfast stål, lätta och snabba att montera.

Från en av de ledande trapptillverkarna i Europa.

Stegytor

Steget är en av de delar i en spiraltrappa som slits mest. Det behöver därför tillverkas med en funktion att bevara halksäkerhet och hålla en lång livslängd för produkten. Våra stegmodeller passar för många områden inom industri, kontor, handel, hotel och offentliga byggnader.

Det finns flera olika stegytor att välja mellan. Utomhus används ofta durk som stegyta eftersom det ger den bästa halksäkerheten samt släpper igenom regn och snö. Som stegyta inomhus kan man med fördel välja träyta eller matta i steget för mjukare och tystare trappa. En trappa inomhus levereras normalt i ett pulverlackerad utförande. Se våra RAL-färgkartor under ytbehandling för val av färg och glans.

stegyta gallerdurk spiraltrappa

PRESSVETSAD DURK 33x50

stegyta pressdurk 33x11 spiraltrappa

PRESSDURK 33x11

pressdurk 33x33

Pressdurk 33x33

Pressdurk 33x11 enkel serraterad

Pressdurk 33x11 (Enkel serraterad)

Pressdurk 33x33 dubbel serraterad

Pressdurk 33x33 (Dubbel serraterad)

tårplåt stegyta spiraltrappa

TÅRPLÅT

stegyta spiraltrappa slätplåt

SLÄTPLÅT

Håldurk steg

Håldurk

spiraltrappa stegyta trä

TRÄYTA EK

stegyta trästeg spiraltrappa

TRÄYTA VALNÖT

Räcken

I vårt standardsortiment finns sex standardräcken. Trappstolpen utgörs av stolpar i U-profil 30x32x30 mm. Du väljer den räckesmodell som är mest lämplig för den miljö trappan ska användas i. Våra räcken täcker ett brett spektrum från industri till offentlig miljö.
För att räcket skall vara helt barnsäker får horisontella öppningar i räcket vara maximalt 100 mm. 

spiraltrappa industriräcke

INDUSTRIRÄCKE

spiraltrappa med barnsäkert räcke

BARNSÄKERT RÄCKE MED BYGEL

spiraltrappa med barnsäkert räcke

BARNSÄKERT RÄCKE MED STOLPAR

spiral staircase intermediate rails grating steps

RÄCKE MED EN KNÄLIST

spiraltrappa med två knälister

RÄCKE MED TVÅ KNÄLISTER

Plan

Avstigningsplanet avslutar trappan högst upp och utformas så att det ger en drejning av trapplöpet, så att utgången blir i gångvänlig riktning. Vid långa trapplöp så går det att lägga in ett 90 graders vilplan för att åstadkomma en paus vid gång i trappan. Du kan välja vilken typ av material du vill använda till planytan.

Planräcken finns precis som resten av trappan med stolpar för industri eller barnsäkert utförande. Vid stora plan ska planet/planen monteras på fasaden med konsoler innan centrumröret monteras till planet. Naturligtvis byggs trapporna anpassade specifikt för din fastighet, med de planvinklar som behövs för att anpassa avstigningen till den gångvänliga riktning du önskar.

spiraltrappa avstigningsplan

AVSTIGNINGSPLAN

Vilplan eller mellanplan för spiraltrappa

VILPLAN

Anslutningssteg till spiraltrappa

ANSLUTNINGSSTEG

Handledare

Handledaren för vår spiraltrappa tillverkas med en modern 3D-bockmaskin. På handledare hittar man inga vassa skarvar eller utstickande beslag. Vår konstruktion är noga genomtänkt för att ge trappan bästa funktion. 

Handledaren består av handledarsektioner som spänner över 3-5 steg och monteras mot räckesstolparna. För ihopkoppling av handledaren används en unik och lättmonterad skarvhylsa, som finns på undersidan av handledaren. Det ger en stabil och enkel rörskarvning med knappt märkbara skarvar. Som gör att man kan följa handledaren med handen utan att behöva släppa taget när man går i trappan. 

Handledaren avslutas genom att den går ned mot steget som en stolpe och då också fästs mot underlaget. Längst ner på handledaren sitter en justerbar fot som förankras mot marken eller golvet för injustering av första steget. 

Varmförzinkad handledare spiraltrappa

HANDLEDARE VARMFÖRZINKAD

spiraltrappa duplexbehandling pulverlack handledare

HANDLEDARE PULVERLACKERAD

handledare på centrumrör spiraltrappa

HANDLEDARE PÅ CENTRUMRÖRET

Inre handledare varmförzinkad spiraltrappa

INRE HANDLEDARE VARMFÖRZINKAD

Pulverlackerad spiraltrappa inre handledare ek

INRE HANDLEDARE I EK

innerhandledare i trä spiraltrappa

INRE HANDLEDARE I VALNÖT

Skyddsburar

I miljöer där det vistas barn eller där det finns risk för oönskat tillträde väljer man som tillval en skyddsbur för att förhindra åtkomst till spiraltrappan. Som standard tillverkar vi den som rund kvartsbur som monteras på trappan. Vi levererar också markansluten bur som placeras utanför själva trappkonstruktionen.

Skyddsbur kvartsbur spiraltrappa

KVARTSBUR

markansluten bur gallerdurk

MARKANSLUTEN SKYDDSBUR

Vi använder cookies för att samla in data för att förbättra användarupplevelsen, analysera webbplatsanvändning och marknadsföringsändamål. Se vår integritetspolicy