Tillval till raka trappor premium

Vår styrka är optimal design med produkter för enkel och snabb montering. Räckesmodeller, stegytor, handledare och vangstycken finns i stort urval och kan väljas helt utifrån användningsområde. Trapporna byggs och anpassas specifikt efter dina önskemål. Våra tillval för de olika komponenterna i vår premium raktrappa kan du läsa mer om under varje kategori nedan. 

Stegytor

Vi producerar en plåtstegsram (en stålram till plåtsteget) som passar till din stegyta för att bära last och fixera din stegyta. Här nedan visar vi några olika exempel på hur stegen sedan kan komma att se ut. Kontakta oss för ytterliga information och hjälp med ditt val av steg till den raka premiumtrappan.

stegyta i granit raktrappa inomhus

Stegyta granit

Steg med plåtstegsram och stegyta av granit. Ett exempel på hur en stegyta av granit kan se ut till vår raktrappa premium visas ovan. Kontakta oss för ytterligare information vid val av steg.

stegyta i trä raktrappa inomhus

Stegyta trä

Steg med stegyta i trä. Tjocklek 30 eller 40 mm. Vi erbjuder fler träslag än de vi visar på hemsidan. Kontakta oss för mer information.

Stegyta glas

Stegyta glas

Steg med stegyta av glas. Glas är ett användbart och bra material om du vill skapa en unik och transparent känsla för din trappa. Trappan blir en central plats i rummet som en del av inredningen/möbel.

Stegyta betong

Stegyta betong

Steg med stegyta av betong med ett tyst och klassiskt utseende. Ett exempel på hur en stegyta av betong kan se ut till din trappa visas ovan. Kontakta oss för ytterligare information.

Stegyta textilmatta

Stegyta textilmatta

Steg med stegyta av textilmatta för klassiskt utseende och ljuddämpning. Vi sänker den bärande plåtytan motsvarande textilmattans tjocklek. Textilmattor finns i olika färger och mönster. Kontakta oss för mer information.

Stegyta plastmatta

Stegyta plastmatta

Steg med stegyta av plastmatta för ett klassiskt utseende och ljuddämpning. Vi sänker den bärande plåtytan motsvarande plastmattans tjocklek. Textilmattor finns i olika färger och mönster. Kontakta oss för mer information.

Räckesmodeller

Räcken till våra raka premiumtrappor finns i flera olika utföranden och kan anpassas efter dina önskemål. Utöver våra industriräcken och barnsäkra räcken som du finner i vår standard trappa så har vi även räckesmodeller med flera följare, glaskassetter, plåtkassetter och krenelerat nät. Räckeshöjd och utförande bestämmer du som kund. 

Perforerat plåträcke raktrappa

Perforerad plåt räcke

Perforerat plåträcke för en mer täckande yta. Tillsammans med färgsättning med pulverlack kan trappan göras mer eller mindre synlig.

räcke i krenelerat nät

Krenelerat nät räcke

Ett alternativ för ett luftigt men ändå barnsäkert räcke är krenelerat nät. Välj mellan olika maskvidder och utföranden.

räcke i glas

Räcke i glas

Räcke i glas ger trappan en luftigt och lyxigt utseende. Välj mellan klar, färgad och frostad yta. Stegytor och eventuella inre handledare i trä är ytterligare tillval för en inomhustrappa.

Handledare

Handledare till våra räcken kan levereras för montage på vägg eller som inre handledare på trapp- eller plan. Handledare i trä kan levereras till alla trapp- och planräcken och tillverkas i massivt trä.

pulverlackared handledare

Pulverlackared handledare

Pulverlackerad handledare i valfri RAL-kulör. Se våra standardkulörer under ytbehandling eller välj en egen färg.

Raktrappa premium handledare trä

Handledare i trä

Det finns olika träslag att välja mellan för din handledare, detta exempel visar vår handledare av ljust träslag. Kontakta oss för att ta reda på alla träslag.

Dubbel inre handledare pulverlackerad

Dubbel inre handledare pulverlackerad

Pulverlackerat räcke med dubbel inre handledare i valfri RAL-kulör. Se våra standardfärger under ytbehandling. Den inre handledaren placeras på valfri höjd under den normala ledstången för att öka tillgängligheten. Kontakta oss för mer information.

pulverlackerad rak trappa inre handledare

Inre handledare pulverlackerad

Pulverlackerat räcke med en inre handledare. Den inre handledaren placeras under den normala ledstången för att öka tillgängligheten för till exempel barn.

Pulverlackerad rak trappa med inre handledare av trä

Inre handledare trä

Pulverlackerat räcke i valfri RAL-kulör med en inre handledare i ljust träslag. Den inre handledaren placeras under den vanliga ledstången för att förenkla för barn. Det finns olika träslag att välja mellan. Kontakta oss för att ta reda på alla träslag.

Vangstycken

Pulverlackerade vangstycken finns att få av plattstål och U-balk till våra premium trappor. Vangstycke bestäms utifrån faktorer som vilken belastning trappan behöver ha, trappans bredd, vinkel och utliggning. Våra konstruktörer hjälper dig att hitta rätt.

Vangstycken av plattstål

VANGSTYCKE AV PLATTSTÅL

Ett vangstycke av plattstål används vid trappor med lägre laster eller kortare utliggningar. Våra vangstycken till raktrappa premium kan pulverlackeras i valfri RAL-färg efter dina önskemål.

Vangstycke u-balk

VANGSTYCKEN U-BALK

Vangstycke i U-balk för långa vangstycken och stabila trappor. Vanligaste dimensionerna är UPE 140 och UPE 160. Våra vangstycken till raktrappa premium pulverlackeras i valfri RAL-färg efter dina önskemål.

Vi använder cookies för att samla in data för att förbättra användarupplevelsen, analysera webbplatsanvändning och marknadsföringsändamål. Integritetspolicy