EN1090 / EN1090 / ISO 9001 / ISO 14001

Handledare till spiraltrappa

Handledaren i Eurostairs spiraltrappa består av handledarsektioner som (spänner över 3, 4 eller 5 steg.) monteras mot räckesstolparna. Tack vare skarvhylsan som kopplar ihop handledarsektionerna kan man följa handledaren med handen utan hinder, dvs utan att behöva släppa handledaren när man går i trappan.

Handledaren har diameter 42,2 mm och går precis som resten av trappan att få obehandlad, varmförzinkad, pulverlackerad och varmförzinkad kombinerat med pulverlackering.

Skarvhylsa

För ihopkoppling av handledaren används en unik och lättmonterad skarvhylsa, som ger en stabil och enkel rörskarvning med knappt märkbara skarvar som ligger rör mot rör.

Fäste mot mark

Den nedre delen av handledaren är också stöd mot marken, längst ner sitter en justerbar fot som förankras mot marken/golvet.

Innerhandledare / Handledare på centrumrör:

Spiraltrappor med stora radier kan en innerhandledare vara ett bra extra stöd att hålla i vid t ex möten då stegen har ett mindre stegdjup närmast centrumröret. Innerhandledaren placeras på centrumröret.

Extrahandledare:

Handledare som placeras innanför räckesstolparna. Eurostair har en standardhöjd på 900 mm. Extrahandledaren ger ett extra stöd för bland annat barn och korta personer.

handledare monteras mot stolpe skarvhylsa till handledare i spiraltrappa

handledarens koppling i övergång till plan handledarens fäste mot marken

När varje steg räknas