EN1090 / EN1090 / ISO 9001 / ISO 14001

Gångbrygga av gallerdurk

Rätt durk på rätt plats.

Gallerdurk av stål, GRP eller lättdurk används oftast som ett starkt och säkert golv till plattformar och gångbroar. Fördelarna är många såsom låg vikt, genomsiktlighet och att det monteras snabbt!

Stål på högkant, glasfiber och bockad stålprofil, material och konstruktioner som klarar höga laster och blir kostnadseffektivt pga låg materialåtgång.


Solskydd av gallerdurk

Gallerdurk av stål

Gallerdurk av stål har många olika användningsområden och tillverkas i olika varianter för att tillgodose alla tänkbara behov. Vi kan leverera durken som obehandlad, varmförzinkad eller i rostfritt stål. Ett antal standardformat finns på lager.
Mer om Gallerdurk av stål

Gångbrygga av GRP plastdurk.

GRP durk

GRP durk, eller Glass Reinforced Plastic, är en glasfiberförstärkt plastdurk som är idealisk för miljöer där det finns korrosionsproblem. Den rostar inte, tål hög belastning och har lång hållbarhet. Vi levererar skräddarsydd GRP durk från enkla till komplexa former.
Mer om GRP durk

Gångbrygga av lättdurk.

Lättdurk

Lättdurk är en bockad stålprofil av perforerad, slitsad eller tät plåt. Det är en stark och lätt konstruktion som klarar längre spännvidder än gallerdurk och där man sparar material genom att man klarar sig med färre upplag.
Mer om Lättdurk

Våra Gallerdurkstyper


Pressdurk

I Europa är pressdurk den absolut vanligaste durktypen och blir mer och mer vanlig även i Sverige där vi också har upptäckt dess fördelar.

Läs mer om Pressdurk

Pressvetsad gallerdurk

Pressvetsad durk används till gångbroar, trappsteg, planer, staket, golv och plattformar, för att nämna några områden.

Läs mer om Pressvetsad gallerdurk

Pressdurk med klackskydd i tårplåt

Tillval till gallerdurk

Vi tillverkar gallerdurk enligt dina önskemål. Vi kan till exempel anpassa den för nedfallande objekt, göra den halksäker och dimensionera den för fordonstrafik. Gallerdurken levereras med kantstål och infästningsram om så önskas.

Mer om tillval till gallerdurk

Illustration över körriktningar på pressdurk

Gallerdurksterminologi

Vad betyder bärstål och tvärstål, vad innebär en installationstolerans och vad är ett urtag när vi pratar om gallerdurk?. Vi reder ut dom vanligaste begreppen som är bra att känna till när man pratar om gallerdurk.


Mer om gallerdurksterminologi

Varmforzinkning av gallerdurk är en mycket effektiv ytbehandling mot rost.

Rostskydda gallerdurk

För att skydda gallerdurk mot rost kan man varmförzinka och/eller lackera stålet. Kombinera pulverlackering tillsammans med varmförzinkning för ett mycket bra korrosionsskydd.Mer om att rostskydda gallerdurk

 


 

Kontakta oss för offert och hjälp med projektering

Vi hjälper dig med ditt projekt - gallerdurk, GRP och lättdurk

Vi lämnar snabba svar på offertförfrågningar, hjälper till med projektering och uppritning av gallerdurksplaner och lämnar övrig uppbackning när så önskas.

Fyll i formuläret med dina uppgifter eller kontakta mig direkt:
Michael Hammarstedt
0705-80 78 03
michael.hammarstedt@eurostair.se

När varje steg räknas