EN1090 / EN1090 / ISO 9001 / ISO 14001

ETT HELT NYTT SÄTT ATT SE PÅ TRAPPOR

En spiraltrappa fyller oftast bara en funktion. En transportväg mellan två eller flera våningar. Den har inte fått så mycket uppmärksamhet när det kommer till det estetiska, det kan vara ganska grova detaljer och funktionsorienterade lösningar.

Eurostair har ändrat på det och sätter spiraltrappan i centrum där den blir ett spännande inslag i interiören, som en möbel och en inredningsdetalj.

RESULTATET ÄR SÅ MYCKET MER ÄN EN SPIRALTRAPPA

Vi har utvecklat en spiraltrappa i elegant form med många genomtänkta detaljer som du kan påverka från idé till utförande. För att möta de höga kraven från arkitekter och inredningsdesigners har vi lagt ner mycket möda på valet av material. Med inspiration av nordisk arkitektur och interiörtrender har vi flyttat fram gränserna för vad som är möjligt att göra med en spiraltrappa.

Du kan återspegla en inredningsstil, matcha omgivningens material och tillföra lyx och elgegans samtidigt som du behåller transparensen och ljuset i miljön. Med fler än 999 möjligheter kan du förändra utseendet med olika stegmodeller, räckesmodeller, materialval och färgsättning.
Precis som du vill ha den.


TRAPPAN

Det går att få trappans grundkomponenter lackade, folierade, rostfria och läderinklädda. Lacken kan efterbehandlas med klarlack för att ge färgen en extra dimension. Att motivlackera delar är ett annat alternativ. Våga laborera med nyanser, det ger mer djup till trappan. Valet är ditt och vi finns till din hjälp för att guida dig i valen.

PULVERLACK
Centrumrör och stegramar pulverlackas i valfri RAL-kulör. Lacken kan efterbehandlas med klarlack för att ge färgen en extra dimension. Stegramar, stolpar och centrumrör kan lackeras i närliggande nyanser för ett extra djup eller kontrasterande kulörer för ett mer dominerande intryck.

FOLIE
Det går att klä in grundkomponenterna i folie. Folien vi använder har utvecklats som ett massivt men flexibelt fasadmaterial till byggnader. Den är extremt vattentät, stötsäker, okrossbar och vibrationsdämpande.

LÄDER
Med rätt skötsel och underhåll åldras lädret och får en vacker patina. Vegetabiliskt garvat läder ger patina du inte kan få på något annat sätt. Det är också det enda sättet att producera premiumläder och samtidigt respektera vår miljö.


STEGYTOR

Steget är en av de delar i en trappa som syns mest. Det är också den del av trappan som slits mest. Steget behöver därför vara både snyggt och tåligt. Det finns flera olika material att välja mellan. Alla har de sina för- och nackdelar. Börja med att fundera på hur den ska se ut, hur tjock den ska vara och vilken typ av slitage den kommer att utsättas för? Vill du kanske matcha trappen mot en inredning och välja samma yta som en bänkskiva eller golv?

TRÄ
Ett steg i trä ger ett levande intryck. Du kan välja mellan många olika träslag som ger lite olika egenskaper beroende på densitet och behandling. De vanligaste träslagen är ek, ask, al och valnöt. Stegytan kan fås obehandlad, oljad, betsad, klar- eller kulörlackad.

STEN
Natursten eller komposit. Sten ger solida och dämpade steg med en rustik känsla, matcha bänkskivor eller golv i rummet där trappan står för ett genomtänkt utseende.

MATTA
Om du väjer matta får du ett steg med raka strikta linjer och en skön, dämpad yta att gå på. Valmöjligheterna är många, hård eller mjuk plast/vinylmatta, ryamatta eller heltäckningsmatta.

GLAS
Glassteg kan vara frostade eller med färgad transparent folie och det är möjligt att lägga in LED-belysning i stegen.


HANDLEDARE

Trappans handledare kan väljas i stål eller trä. Du kan även klä in handledaren i läder. Stålhandledare ger en stabil och robust känsla, trä tillför ett varmare och mjukare intryck. En läderinklädd handledare är, förutom att den ger en trevlig känsla att ta i, ett material som åldras vackert och får en snygg patina.

STÅL
Handledare i stål finns i rostfritt, pulverlackad eller läderinklädd.

LÄDER
En läderinklädd handledare är förutom att den ger en trevlig känsla att ta i ett material som åldras vackert och får en snygg patina. Lädret kläs för hand över en stålhandledare.

TRÄ
Handledare i trä finns i de flesta träslag som ek, ask, al och valnöt och kan fås obehandlad, oljad, betsad, klar- eller kulörlackad. Ditt val av träslag styr utseende och egenskaper såsom slitstyrka och beständighet.


RÄCKESFYLLNADER

Material och utförande till räckesfyllnaden är en viktig del i trappans helhet och helt avgörande i dess design. Det är högst troligt att räckesfyllnaderna är det första du ser när du tittar på trappan. Räckesfyllnaderna erbjuder flera olika egenskaper. Trä ger en varm känsla och ingen transparens. Glas å andra sidan, släpper igenom ljus och gör intrycket luftigt och svalt. Strömlinjeformade metallrör som följer med i trappans svängningar ger ett stilrent intryck.

GLASPANELER
Glas ger maximal genomsikt och ljusinsläpp. Glaspanelerna finns i klarglas eller med transparent färgad foliering. Folieringen kan vara heltäckande eller mönstrad och ger dig möjlighet att plocka upp en dominerande färg eller nyans utan att förlora genomsikten.

TRÄPANELER
Vill du ha en mjuk och levande, men ändå modern och stilren inredning? Då ska du välja träpanel. Trä är ett lämpligt material antingen man önskar ge rummet en ombonad karaktär eller ställer krav på nötnings- och slagtålighet. Panelerna är formpressade för att passa trappans runda form och i det träslag som du önskar.

METALLPANELER
Metall går att använda i många olika utföranden:

  • Heltäckande plåt i mängder av färger och mönster med relief.
  • Laserskurna eller perforerade hålbilder, dubbla paneler för 3D-effekt.
  • Läder/tyginklädda paneler med en kärna av stål.
  • Strömlinjeformade, eleganta rör som i en kontinuerlig rörelse följer trappans form i samspel med handledaren.
  • Vertikala, tunna stolpar i olika utföranden.


STOLPAR

Passa in stolparna till valet av räckesfyllnad. Du väljer mellan mjuka och följsamma eller mer raka och skarpa linjer som förstärker räckesfyllnadens egenskaper och utseende.


SMARTA LÖSNINGAR

Trappan är fylld av smarta lösningar som du säkert inte tänker på vid första anblicken. Tittar du närmare kommer du att upptäcka små finesser som bidrar till helhetsintrycket. Till exempel är många av trappans infästningar integrerade eller placerade på ställen där de inte syns. Hur stolpar och steg ansluter till varandra, hur räckesfyllnader hålls fast och är placerade på stolparna och att stegytorna ligger tätt mot centrumröret. Många små detaljer som bidrar till helheten i en trappa med stilfulla och rena former.

När varje steg räknas